ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Els Moors & Dennis Gaens

Prinsen en Prinsessen der Poëzie

2014 TAZ (Theater Aan Zee)
Literatuur
cc De Grote Post

Niet alleen jonge theater- en muziekmakers krijgen een platform op TAZ, ook jonge poëten verwelkomen we, dit onder de noemer `Prinsen en Prinsessen der poëzie`.

Aan de curator, David Troch, werd gevraagd de beste (jonge) poëten uit Vlaanderen en Nederland bij elkaar te zoeken. Elke avond een België/Holland match. Tegen elkaar en met elkaar en beladen met de vraag om naast hun werk ook hun grote voorbeeld, hun koning van de poëzie, voor te stellen.
I.s.m. Poëziecentrum en met dank aan deAuteurs (deAuteurs int en verdeelt auteurrechten, essentieel bij hun werking is het beheer voor en door auteurs).

Els Moors (1976) studeerde Germaanse talen in Gent en Tekst en Beeld aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Haar poëziedebuut Er hangt een hoge lucht boven ons (2006) werd genomineerd voor de C. Buddingh`-prijs en bekroond met de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut. In 2008 verscheen de roadnovel Het verlangen naar een eiland en in 2010 de verhalenbundel Vliegtijd. In 2014 verscheen de bundel Liederen van een kapseizend paard. Moors is ook redacteur van het literaire tijdschrift nY.

Dennis Gaens (1982) schrijft proza en poëzie en publiceerde twee dichtbundels: Ik en mijn mensen (genomineerd voor de C. Buddingh`-prijs) en Schering en inslag. Daarnaast is hij programmamaker bij Literair Productiehuis Wintertuin, docent bij ArtEZ Creative Writing en medeoprichter van literair zine Kutgitaar. Hij droeg voor op o.a. Dichters in de Prinsentuin, het Wintertuinfestival, Geen Daden Maar Woorden en Lowlands. In 2011 en 2012 toerde hij met Lucy, een productie samen met Macronizm en SmooveBusiness.