ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Thomas Möhlmann & Tom Van de Voorde

Prinsen en Prinsessen der Poëzie

2014 TAZ (Theater Aan Zee)
Literatuur
cc De Grote Post

Niet alleen jonge theater- en muziekmakers krijgen een platform op TAZ, ook jonge poëten verwelkomen we, dit onder de noemer `Prinsen en Prinsessen der poëzie`.

Aan de curator, David Troch, werd gevraagd de beste (jonge) poëten uit Vlaanderen en Nederland bij elkaar te zoeken. Elke avond een België/Holland match. Tegen elkaar en met elkaar en beladen met de vraag om naast hun werk ook hun grote voorbeeld, hun koning van de poëzie, voor te stellen.
I.s.m. Poëziecentrum en met dank aan deAkteurs (deAkteurs int en verdeelt auteurrechten, essentieel bij hun werking is het beheer voor en door auteurs).

Tom Van de Voorde (1974) is dichter en vertaler. Hij debuteerde in 2008 met de dichtbundel Vliesgevels filter, waarvoor hij werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs. In 2013 verscheen zijn tweede dichtbundel Liefde en aarde. De bundel werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs. Hij vertaalde poëzie van de Amerikaanse dichters Wallace Stevens en Michael Palmer, schreef essays over folkmuziek, Amerikaanse marxisten, Madonna, de eeuwige jeugd en Californië. Hij werkt als literatuurprogrammator bij het PSK in Brussel.

Thomas Möhlmann (1975) debuteerde met De vloeibare jongen - genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs en bekroond met de Lucy B. en CW van der Hoogt-prijs - , gevolgd door Kranen open en Waar we wonen (2013). Hij werkt voor het Nederlands Letterenfonds, is redacteur van Poetry International Web, Lyrikline en poëzietijdschrift Awater. Daarnaast is hij docent Creative Writing aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, stelde hij tien poëziebloemlezingen samen en organiseerde hij diverse literaire programma’s.