ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Maud Vanhauwaert & Krijn Peter Hesselink

Prinsen en Prinsessen der Poëzie

2014 TAZ (Theater Aan Zee)
Literatuur
cc De Grote Post

Niet alleen jonge theater- en muziekmakers krijgen een platform op TAZ, ook jonge poëten verwelkomen we, dit onder de noemer `Prinsen en Prinsessen der poëzie`.

Aan de curator, David Troch, werd gevraagd de beste (jonge) poëten uit Vlaanderen en Nederland bij elkaar te zoeken. Elke avond een België/Holland match. Tegen elkaar en met elkaar en beladen met de vraag om naast hun werk ook hun grote voorbeeld, hun koning van de poëzie, voor te stellen.
I.s.m. Poëziecentrum en met dank aan deAkteurs (deAkteurs int en verdeelt auteurrechten, essentieel bij hun werking is het beheer voor en door auteurs).

Ze studeerde Taal- en Letterkunde en Drama. Maud werd finalist van het Wereldkampioenschap Poetry Slam (2012) en van het Leids Cabaret Festival (2014). In 2013 won ze het Groot Nederlands Dictee bij de prominenten. Sinds 2013 is ze kernredacteur van het literaire tijdschrift Dietsche Warande & Belfort (DW B) en is gastdocent in de opleiding Woordkunst op het Conservatorium in Antwerpen. In 2011 was ze zeechroniqueur op TAZ, op TAZ#2012 ging ze in première met Op het eerste licht / op het eerste zicht.

Krijn Peter Hesselink is een oorspronkelijke geest,”schreef De Groene Amsterdammer in 2008 over zijn poëziedebuut Als geen ander. Er zouden nog drie dichtbundels volgen, het meest recent Als niemand vangt dat in januari 2014 uitkwam. Hij gaf optredens op festivals als Crossing Border, Noorderzon en Lowlands. Verder werkte hij met muzikanten als Sahand Sahebdivani, Bas Kisjes, Monir Goran en het Quartet Quinetique en publiceerde hij essays in onder meer Hollands Maandblad en DeGids.