ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Voor we mensen werden

2017
Theater - Jong theater
Hangaar 1

Jong Theater, uit België en Nederland, neemt sinds het begin van TAZ een belangrijke positie in. Ook dit jaar geeft TAZ het podium aan een uiterst boeiend palet aan jonge makers. Jong Theater maakt kans om verschillende prijzen te winnen. Enerzijds de Sabam Jongtheaterschrijfprijs t.b.v. € 7500 en anderzijds de TAZ-KBC Jongtheaterprijs, t.b.v. € 10.000.


Oefening voor thuis:
Je gaat in je kamer zitten met de deuren dicht. Je kijkt naar wat jouw kamer jouw kamer maakt. Naar de deur, de klok aan de muur, of naar die ene foto die je zo mooi vindt. Je kijkt naar alles om je heen.

Dan stel je je voor dat al die dingen geen naam hebben. Dat je ze ziet, maar dat je er geen woord bij denkt. Dat de klok geen tijd is. Dat de foto geen mens vangt. Dat die mens geen naam heeft. Dat jij geen naam hebt. Dat alles er is en dat dat alles is.

Voor we mensen werden is een gezamenlijke denkoefening waarin Bart van de Woestijne zich met het publiek voorstelt hoe het is om een dier te zijn. Met behulp van woorden probeert de maker de woordloze wereld van het dier te vatten.

Concept/tekst: Bart van de Woestijne.
Ontwikkeling: Fraslab van Frascati Producties.

VoorWeMensenWerden_Woestijne_c_RadovanDranga_27072017_1.jpg
VoorWeMensenWerden_Woestijne_c_RadovanDranga_27072017_2.jpg
VoorWeMensenWerden_Woestijne_c_RadovanDranga_27072017_3.jpg