ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Tussen woord en beeld

2017
Film
cc De Grote Post

Niet alleen jonge theatermakers, muzikanten en jonge schrijvers krijgen een platform op TAZ, ook jonge filmmakers verwelkomen we, dit onder de noemer Film aan Zee. In Film aan Zee laten we afstuderende scenaristen en regisseurs samenwerken met hun voorbeelden uit het professionele veld. Film aan Zee is een samenwerking met het Filmfestival Oostende, met de ondersteuning van de Unie van Regisseurs, de Scenaristengilde, de Acteursgilde en de Vlaamse Onafhankelijke Film & Televisie Producenten. Film Aan Zee is mede mogelijk dankzij Sabam.

In Tussen woord en beeld geven wij het woord aan studenten Schrijven, Film en Drama. Het kritische antwoord komt van hun toekomstige collega’s, scenaristen, regisseurs en acteurs en van hun toekomstige publiek. In een eerste blind read lezen acteurs zonder voorkennis, luidop, een scenario dat geschreven werd door een bachelorstudent. Met het script, gekaderd door scenarist Rik D’hiet, toetst de student zijn/haar intentie aan de acteurs- en publieksbeleving. Het geschreven woord komt voor het eerst tot leven.

De tweede lezing focust op het scenario van een master filmstudent aan een van de Vlaamse filmscholen, of op een van de geselecteerde scripts van de IKL Pitch Award. Deze tekst kregen de acteurs wel vooraf te lezen. In samenwerking met een ervaren cineast en de auteur brengen ze een expressieve lezing van de tekst. Aan tafel zitten jonge acteurs samen met professionelen als Peter van den Eede, Suzanne Grotenhuis, Tom Vermeir, Naomi Velissariou, Simone Milsdochter, Boris van Severen, Sebastien Dewaele e.a. Regisseurs van dienst zijn Nic Balthazar, Willem Wallyn, Jan Bultheel, Ilse Somers, e.a.

In het kader van BRUS | OOST, een samenwerkingsproject met de Vlaamse Gemeenschapscommissie.
 

PROGRAMMA TUSSEN WOORD EN BEELD
30 juli
Script: Mzungu, Dennis Vande Veegaete
Regie: Kaat Beels
Acteurs: Sarah Vertongen, Naomi Velissariou, Simone Milsdochter, Lisah Adeaga, Tiemen van Haver, Benjamin Op De Beeck.

1 augustus
Script: Kristal, Ellen Vander Heyden
Regie: Hans Van Nuffel
Acteurs: Peter Van den Eede, Lotte Diependael, Lisah Adeaga, Misja Nolet, Jana De Kockere, Bram Verrecas.

2 augustus
Script: Afrit 21, Matthieu Berghs
Regie: Willem Walleyn  
Acteurs: Peter van den Eede, Tom Vermeir,  Sara vertongen, Sebastien Dewaele, Lotte Diependael, Lisah Adeaga, Jana De Kockere.

3 augustus
Script: Generatie Groen, Tyche Beyens
Regie: Nic Balthazar 
Acteurs: Peter van den Eede, Laura Vroom, Misja Nolet, Rob Smorenberg, Lisa Adeaga,  Elias vandenbroucke, Tijmen Govaerts.