ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

De drie zusters

Laureaat KBC Jongtheaterprijs TAZ#2007

2007 De Bühnehasen
Theater - Jong theater
Theater Malpertuis

Jonge theaterbeloften in concours brengen een voorstelling op verrassende locaties.

De Bühnehasen is een nieuw, jong theatercollectief uit Antwerpen. Dat er zich onder dit vaandel talent verzameld heeft, staat vast.

Een aantal acteurs was al eerder op TAZ te zien, meer bepaald in As you like it van regisseur Peter Seynaeve vorig jaar.

Dit keer komen ze op eigen kracht, en met een nterpretatie van een echte klassieker, De drie zusters van Tsjechov.
Over zussen die vechten tegen de verveling, flirten met de soldaten uit het garnizoen, en dromen over vertrekken, om het even waar naartoe. Zolang het maar ver weg is.

Tekst: Tsjechov.
Van en met: Simon Van Buyten, Thomas Janssens, Hans Mortelmans.

Laureaat KBC Jongtheaterprijs TAZ#2007

`Dit is een, aldus de voltallige jury, indrukwekkende prestatie. Drie jonge mensen gaan aan de slag met een stevige toneelklassieker en brengen dat tot een goed einde. Dat vraagt niet alleen lef, maar ook ambacht. De teneur in de vertelling wordt volgehouden, er wordt mooi geacteerd (en goed gesproken, wat niet altijd het geval is bij jonge projecten op deze editie) en het geheel is op een intelligente manier in elkaar gestoken. Het resultaat ontroert. Dit is theater in een pure vorm, gemaakt zoals het hoort. De voorstelling blijft, ondanks de bekende inhoud, spannend tot het einde, onder meer door het samenspel. Dit is misschien wel de meest ‘afgewerkte’ voorstelling in de reeks van jonge makers op deze editie. Een revelatie, kortom.`

 

Reportage Focus TV - De Bühnehasen - TAZplus