ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Jonas Leemans

Laureaat JongMuziekprijs 2007

2007
Muziek - Jong muziek
Fort Napoleon, Station

Een fijne selectie jonge muzieksmakers, in concours.

Jonas Leemans schreef voor zijn eindpresentatie Wat wij denken, een straffe liedjesset bij elkaar over koningen, macht en braspartijen, die je constant op het verkeerde been zetten. Wat op het eerste gezicht nonchalant lijkt, blijkt heel goed uitgekiend en ingenieus in elkaar te zitten.

Pieter-Jan De Smet deed de begeleiding, met als resultaat een combinatie van humor, gevoelige snaren, bloeiende stemmen, bossanova en chanson.

Jonas Leemans studeerde dit jaar af aan het Herman Teirlinck Instituut optie Kleinkunst.

Jonas Leemans: piano, gitaar, zang.
Frederik Huys: drums.
Emile Verstraeten: viool ,bas, ov.

Fort Napoleon (solo)
Club Terminus (met band) 

Laureaat JongMuziekprijs 2007 

`Jonas Leemans presenteerde op Taz het eindwerk waarmee hij afstudeerde op Herman Teirlinck. Hoewel de meningen over het ochtendconcert verdeeld waren, vond de jury het avondconcert bijzonder interessant. Unaniem. De eerste die in zijn avondset echt overtuigde. Schitterende teksten en dito composities, waarin humor en ontroering constant in elkaars nek beten. Gekoppeld aan een inventieve begeleiding van drum, bas en viool, … En wat een presence, wat een persoonlijkheid… Jonas bezigzien is begrijpen wat het woord goesting betekent. In al zijn facetten. Pure klasse.`