ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Avond van Hoop

Exclusief voor TAZ

2019 Het nieuwstedelijk, Fabotastix
Theater - Creatie voor TaZ
Loods NMBS

In tijden waarin Angst en Algoritmes, Polarisatie en Paniek lijken te regeren, is er meer dan ooit behoefte aan een tegengif. Lucas De Man nodigt tijdens de Avonden van Hoop vijf huizen - Het Zuidelijk Toneel, Kloppend Hert, ARSENAAL/LAZARUS, Het nieuwstedelijk en Victoria Deluxe/Kopergietery - uit om ons samen met hun gasten een gezonde dosis Hoop te geven. Het worden vijf totaal verschillende unieke theatrale avonden met een ding gemeen: je verlaat vol goeie moed en energie de zaal.

Het nieuwstedelijk gaat op zoek naar hoe we hoopvol kunnen samenleven. Met hun voorstelling Hoop gaven ze op TAZ#16 al een stevige voorzet. Vandaag nodigen ze muzikanten, wetenschappers, acteurs en schrijvers uit om samen met Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck op zoek te gaan naar de stad van de toekomst.

De stoere en stevige ritmes komen van de zeskoppige drumgroep Fabotastix, jongeren tussen 12 en 15 jaar uit de kleurrijke Leuvense Ridderbuurt. Laat je op sleeptouw nemen en … Changez!

Knack brengt in samenwerking met Lucas De Man/TAZ en zijn Stichting Nieuwe Helden een extra uitgave 100 ideeën voor een betere wereld. Een uitgave die hoop voor de toekomst brengt. Deze publicatie is inbegrepen in het ticket voor de Avond van Hoop.

Van/met: Leo Van Broeck, Stijn Devillé, Jo Zanders, Sara Vertongen, Christophe Aussems, Adriaan Van Aken, Els Theunis.
Muziek: Fabotastix (Naphtali Yeboah, Eliezer Yeboah, Aseda Amoateng, Mounia Belaloui, Chelsea-Queen Armah), e.a.

Het nieuwstedelijk