ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Zieke jeugd (17+)

Centrale Gast 2015

2016 Theater Zuidpool
Theater
Loods NMBS

Wenen 1923. Tegen de achtergrond van het opkomend nationaalsocialisme en een meedogenloze financiële crisis geven zes studenten geneeskunde zich over aan psychologische oorlogsvoering, seksuele intriges en criminele fantasieën.

Ze zijn jong.
Ze zijn getalenteerd.
Ze zijn geestig.
Ze zijn mooi.
Ze zijn intelligent.

Ze zijn ziek...

Een vlijmscherpe dissectie van een verdwaalde generatie. Naar de spraakmaker Krankheit der Jugend van Ferdinand Bruckner.

Een voorstelling die met veel ambacht, kwaliteit, schwung en energie is gemaakt en die je meeneemt op een trip van twee uur. (Klara)

In een strakke regie weten de zeven spelers vaak ingetogen hun registers open te trekken om grote emoties te vertolken. Himmelhoch jauchzend en dan plots zum Tode beträbt. Liefde springt over in haat, genot in pijn, lachen in hysterisch huilen, jaloezie in gekte, verlegenheid in waanzin. (Theaterkrant)

Op TAZ#2015 was Zuidpool centrale gast, met tal van eigen voorstellingen en een eigenzinnige insteek in het programma. Zuidpool maakt Zieke jeugd met een nieuwe generatie spelers en makers die ooit in het Jong Theater op TAZ te zien waren, waaronder laureaten Jonas Leemans en Simon Van Buyten.

Met: Danielle De Nul, Marjan De Schutter, Greet Jacobs, Jonas Leemans, Maya Sannen, Greg Timmermans, Simon Van Buyten.
Regie: Koen van Kaam, Jorgen Cassier.
Tekst: Krankheit der Jugend, Ferdinand Bruckner, 1926.
Vertaling: De ziekte die jeugd heet, Carel Alphenaar en Rudolf Lucieer.
Licht: Harry Cole.
Kostuums: Anja Perisic.
Techniek: David Van Hove, Bart Luypaert.
Productie: Theater Zuidpool.

Website Theater Zuidpool