ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Apéro Poëzie: Daniël Termont/Hagar Peeters

2016 TAZ (Theater Aan Zee), Poëziecentrum
Literatuur
KC Vrijstaat O / De Droge Coo

Een programma van Theater aan Zee en Poëziecentrum met dank aan deAuteurs.

Tijdens een aperitiefinterview halen bekende lezers hun lievelingsgedichten en favoriete dichters uit de boekenkast en outen ze zich als echte poëzieliefhebbers. Bovendien brengen ze een dichter mee die ze bewonderen. Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant, gaat met hen in gesprek, over de verzen die hun leven veranderd hebben en wat poëzie voor hen betekent.
In Apéro Poëzie wordt niet enkel gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! Elke middag is er ook plaats voor een groot talent dat exclusief nieuw werk brengt. De illustratoren die genomineerd zijn voor de deAuteursprijs 2016 zorgen voor tekenwerk.

Daniël Termont, burgemeester van Gent is een groot Neruda-liefhebber. Hij vertelt waarom hij deze dichter zo bewondert en brengt zijn lievelingsgedichten mee. Hij nodigt Hagar Peeters uit, de dichteres die vorig jaar debuteerde als romancière met het indringende Malva, over Pablo Neruda en diens dochter. Met Malva won Peeters de Fintro Literatuurprijs 2016. Het belooft een gesprek te worden over poëzie en engagement.

Ineke Riem, die in 2015 opgemerkt debuteerde met de bundel Alle zeeën zijn geduldig, zorgt voor poëzie over de zee. Serge Baeken maakt live-illustraties. Baeken verzorgt de illustraties voor de belangrijkste Nederlandse en Vlaamse bladen. Dit leidde tot een aanstelling als stadstekenaar van Turnhout in 2009. Tot driemaal toe ontving hij een European Newspaper Award of Excellence.

Johannes Verschaeve brengt muzikale intermezzo’s. Hij is bekend als de prettig gestoorde frontman van The Van Jets. Af en toe verlaat Johannes zijn luide bende voor naakte akoestische performances, zoals ditmaal op TAZ#2016.

 

Apéro Poëzie Johannes Verschaeve
Apéro Poëzie Daniël Termont