ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Vysotsky

Première/openingsconcert

2015 Theater Zuidpool
Muziek
Loods NMBS

De dissidente Russische zanger en dichter Vladimir Vysotsky gaf als geen ander een stem aan de onderdrukte bevolking van de Sovjet-Unie, en is er ook vandaag nog erg populair.
Met zijn muziek maakte Zuidpool tien jaar geleden Siberië, de eerste productie van de huidige artistieke ploeg.
Het werd een alom gelauwerd, eenvoudig en krachtig concert over de weerbarstige mens. Over de levenslustige neezegger.

Voor het openingsconcert van TAZ, Vysotsky, breidt Theater Zuidpool uit tot een zevenkoppige gelegenheidsband om een unieke hommage te brengen aan de legendarische Russische zanger/dichter Vladimir Vysotsky. Een vrolijk muzikaal inferno met de rauwe schoonheid van Vysotsky’s muziek in de hoofdrol.

Naast de vaste kern van Zuidpool vervoegt ex-Zuidpool lid Jan Bijvoet en muzikanten Mauro Pawlowski (dEUS, Maurits Pauwels Groep ...), Sjoerd Bruil (Black Cassette, Gruppo di Pawlowski ...) en Tijs Delbeke (Sir Yes Sir, Dez Mona ...) de rangen.  Met zijn muziek maakte Zuidpool tien jaar geleden Siberië, de eerste productie van de huidige artistieke ploeg. Het werd een alom gelauwerd, eenvoudig en krachtig concert over de weerbarstige mens. Over de levenslustige neezegger.

Vysotsky (1938-1980) is bij ons een volstrekt onbekende Russische volkszanger. In de Sovjet-Unie gaf hij als geen ander een stem aan de onderdrukte bevolking en trad hij op voor massa’s Russische fans. Ook vandaag is hij in Rusland nog erg populair. Uit zijn oeuvre van ongeveer 600 liederen selecteerde Zuidpool er 14 die in het Nederlands gebracht worden en een mooi beeld geven van de mens Vysotsky en de universele thema’s waarover hij het liefste zong: liefde, dood, oorlog, topsport, alcohol, woede, levenslust, angst en schoonheid.

Speciaal voor TAZ en het jubileum van Zuidpool brengt de centrale gast Vysotsky’s muziek opnieuw. Een uniek en bovenal niet te missen concert!
En speciaal voor dit concert zal de bekende Nederlandse journalist en auteur Jelle Brandt Corstius in Oost-Oekraïne een mini-documentaire maken, waarin de levende erfenis van Vysotsky op een verrassende manier belicht wordt.

Concert voor staand publiek.

Van/met: Jan Bijvoet, Sjoerd Bruilzie, Jorgen Cassier, Sofie Decleir, Tijs Delbeke, Mauro Pawlowski, Koen van Kaam.

Website Zuidpool
Meer info Vysotsky
Teaser Vysotsky: https://player.vimeo.com/video/131642087
vysotsky.jpg
Affiche Vysotsky