ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Lieke Marsman & Delphine Lecompte

Prinsen en Prinsessen der poëzie

2014 TAZ (Theater Aan Zee)
Literatuur
cc De Grote Post

Niet alleen jonge theater- en muziekmakers krijgen een platform op TAZ, ook jonge poëten verwelkomen we, dit onder de noemer `Prinsen en Prinsessen der poëzie`.

Aan de curator, David Troch, werd gevraagd de beste (jonge) poëtenuit Vlaanderen en Nederland bij elkaar te zoeken. Elke avond een België/Holland match. Tegen elkaar en met elkaar en beladen met de vraag om naast hun werk ook hun grote voorbeeld, hun koning van de poëzie, voor te stellen.
I.s.m. Poëziecentrum en met dank aan deAkteurs (deAkteurs int en verdeelt auteurrechten, essentieel bij hun werking is het beheer voor en door auteurs).

Lieke Marsman (1990) debuteerde in 2010 met de bundel Wat ik mijzelf graag voorhoud, waarvoor ze de C. Buddingh`-prijs, de Lucy B. en CW van der Hoogt-prijs en de debuutprijs Het Liegend Konijn ontving. Haar tweede bundel, De eerste letter, verscheen begin dit jaar.

Delphine Lecompte (1978) debuteerde in 2004 in het Engels met de roman Kittens in the boiler. Haar Nederlandse debuutbundel, De dieren in mij, viel twee keer in de prijzen: de C. Buddingh`-prijs 2010 en de Prijs voor Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen 2011. 
Na Blinde gedichten en Schachten en amuletten verscheen recent haar vijfde bundel De Baldadige Walvis.
Delphine houdt van barokke biechtstoelen, Azteekse dobbelspelen, Aziatische knaagdieren, Finse fabrieksfilms, en van Omer de oude kruisboogschutter.