ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Potvis

2004
Muziek - Jong muziek
Celtic Ireland

Zowel in de hoofdbrochure van Theater aan Zee als in deze brochure (de last minutes) kan u een overzicht vinden van alle genomineerde jonge muzikanten. Dit jaar zal voor de eerste maal een ‘Jongmuziekwerk’ prijs uitgereikt worden.

Het 3e jaar Kleinkunst van Studio Herman Teirlinck componeerde en arrangeerde o.l.v. Tom Pintens (Zita Swoon‚ 2000 Monkeys‚...) en Stoffel Verlackt (El Tattoo del Tigre, Sukilove...) een afwisselend liedjesprogramma waarbij ze erin slaagden alle instrumenten zonder hulp van buitenaf onder de knie te krijgen.

Het concert, nu eens ingetogen romantisch, dan weer excentriek, laat elk van de 6 uiteenlopende persoonlijkheden van deze klas tot zijn recht komen. 

Martine de kok, Ellen Schoenaerts‚ Dries Helsen‚ Riet Muylaert, Sophie van Everdingen, Wannes Cappelle

Uit het juryverslag: 

Potvis is een eindejaarsproject van zes derdejaars van Studio Herman Teirlinck. Een schot in de roos: schitterend songmateriaal van zes uitgesproken persoonlijkheden die elkaar in elkaars songmateriaal begeleiden: iedereen gitaar, iedereen drums, iedereen klavier, iedereen zang, maar dan wel om beurten. Deze verfrissende samenwerking loopt met dit festival ten einde, maar de jury is erg benieuwd naar de individuele projecten van deze bende van zes tijdens het volgend jaar. Het prospectieteam van TaZ ligt op de loer. Dit is immers een veelbelovende kweekvijver.