ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Money

Koerconcerten

2004
Muziek
Café Koer 2

Got it made and that`s okay / for guilty conversatiois 
All this stuff surrounding me / it`s easy to call home... 

(A So-called Observation) 

Gent, september 2003.
Er wordt muziek gezocht voor een minifestival in het Museum voor Schone Kunsten. Een van de acts dat weekend is Your Everyday Music‚ een tijdelijke naam voor een tijdelijke band. Dat was althans de verwachting van de groepsleden zelf: Bart Bauters (drums), Joris Decaesstecker (bas), Steven Heene (zang, gitaar) en Ben Van Camp (gitaar).

Maar er hangt chemie in de lucht - op en naast het podium. Op basis van songs die vooral Heene in de loop der jaren heeft bijeengeschreven, wordt een repertoire aangemaakt: ‘een kruising tussen Prefab Sprout en ZZ-Top’, zo merkt iemand op.
Verrassend, want als inspiratiebron dienen toch vooral bands als Masters of Reality‚ Calexico, PJ Harvey, JJ Cale, Ben Harper & The Innocent Criminals. The Doors, The Tragically Hip... Gent, december 2003.

Money - een hommage aan wijlen Johnny Cash - neemt een demo op in de homestudlo. Op twee dagen tijd worden drie nummers ingeblikt: Barefoot ln Better Times, een melancholische ex-rocker; A So-Called Observation‚ een bitterzoete miniatuur over ontrouw op het werk; en What She Wants, stevige rechttoe rechtaan pop met een fluitende waterketel in een glansrol.

Het zijn drie uiteenlopende genres uit een opwindende set die nog beter wordt terwijl u dit leest.