ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Leve de oerknal (10+)

Première

2004 Stichting Theater Adhoc, Villanella
Kindervoorstelling
Victorialaan

Sinds een aantal jaren hebben theatermakers gekozen om het jeugd- en kindertheater te herbronnen en een andere aanpak te geven. Het jeugd/familietheater ontsnapte aan het stigma van halve poppenkast en verhaaltjesvertellerij. In Vlaanderen kregen het Paleis, Kopergietery, Bronks en nog vele anderen hun erkenning en plaats naast de grote gerenomeerde theaterhuizen. Familietheater werd theater waar families heen konden en elk een beleving op eigen niveau en/of leeftijd kon ondergaan.
Dat er nood aan was blijkt ook uit het feit dat er een aantal belangrijke festivals uit gegroeid zijn (Bronks, Duizend Watt, Driemast...). Daar Theater aan Zee zich uitdrukkelijk wil profileren als een publieksfestival lag de reden voor de hand om het jeugd/familietheater eens in de kijker te zetten!

Een voorstelling voor iedereen vanaf 10 jaar die nieuwsgierig is naar het hoe en wat.
En naar het waar en wanneer en waarom. Van ALLES, wel te verstaan. Dat wil zeggen, van de oerknal tot en met het DNA-shotgun.
Van het telraam tot en met de computer. En van de knots tot en met de stealthfighter.

Je hebt mensen die heel veel weten van een heel klein beetje. En je hebt mensen die een klein beetje weten van heel veel.
Jan van den Berg en Rien Stegman van Theater Adhoc behoren bij die laatste groep. Maar daar nemen ze geen genoegen mee. Dus proberen ze voortdurend om nog meer te weten te komen. Van alles. Daarvoor halen ze graag zoveel mogelijk overhoop en proberen ze liefst zoveel mogelijk zélf uit.

In de voorstelling Leve de oerknal doen ze dat voor en mét iedereen vanaf 10 jaar.

Leve de oerknal is een interactieve voorstelling over alle kennis van de wereld, vanaf het allereerste begin tot nu en overmorgen.

Een voorstelling van Theater Adhoc (Jan van den Berg en Rien Stegman) i.s.m Villanella

persbericht van Theater Adhoc:
Door een sterfgeval in de familie van een van de spelers wordt de voorstelling op 3 augustus afgelast.