ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Leg@ron (of wa?) (10+)

Première

2004 Mireille & Mathieu
Kindervoorstelling
Victorialaan

Sinds een aantal jaren hebben theatermakers gekozen om het jeugd- en kindertheater te herbronnen en een andere aanpak te geven. Het jeugd/familietheater ontsnapte aan het stigma van halve poppenkast en verhaaltjesvertellerij. In Vlaanderen kregen het Paleis, Kopergietery, Bronks en nog vele anderen hun erkenning en plaats naast de grote gerenomeerde theaterhuizen. Familietheater werd theater waar families heen konden en elk een beleving op eigen niveau en/of leeftijd kon ondergaan.
Dat er nood aan was blijkt ook uit het feit dat er een aantal belangrijke festivals uit gegroeid zijn (Bronks, Duizend Watt, Driemast...). Daar Theater aan Zee zich uitdrukkelijk wil profileren als een publieksfestival lag de reden voor de hand om het jeugd/familietheater eens in de kijker te zetten!

Liefde! Zeehondenbaby’s! La Belgique! Het Moederschap! Milieuvervuiling! Zingende Konijnen! Allochtonen! Afwasborstelkes! …

Dagelijkse routine voor twee computergame-babes tijdens hun Odyssee door Leg@ron. Ze worden voortdurend meegesleurd in avonturen waar ze niet om gevraagd hebben.
Aan een razend tempo worden de babes verplicht slaag te krijgen of te geven, te sterven, terug te leven, vooruit te gaan, te herbeginnen, eindeloos…

Wie de vorige voorstellingen van Mireille & Mathieu meemaakte, weet dat je een stevige portie losgeslagen fantasie mag verwachten.
Absurd, hilarisch, poëtisch, maar steeds herkenbaar omdat ze alles gebruiken wat jij ooit met het grof huisvuil meegaf…
Je krijgt het nu terug in een creatie van en met Esther Maas en Erik Bassier.

Leg@ron (of wa?) is een visuele trip voor de hele familie (10+)

Creatie en spel: Erik Bassier en Esther Maas
Techniek: Jan Myny
Co-productie: de Werf, Brugge