ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Kloon (10+)

Openingsvoorstelling

2004 Theater Froe Froe, Villanella
Kindervoorstelling
Loods NMBS

Sinds een aantal jaren hebben theatermakers gekozen om het jeugd- en kindertheater te herbronnen en een andere aanpak te geven. Het jeugd/familietheater ontsnapte aan het stigma van halve poppenkast en verhaaltjesvertellerij. In Vlaanderen kregen het Paleis, Kopergietery, Bronks en nog vele anderen hun erkenning en plaats naast de grote gerenomeerde theaterhuizen. Familietheater werd theater waar families heen konden en elk een beleving op eigen niveau en/of leeftijd kon ondergaan.
Dat er nood aan was blijkt ook uit het feit dat er een aantal belangrijke festivals uit gegroeid zijn (Bronks, Duizend Watt, Driemast...). Daar Theater aan Zee zich uitdrukkelijk wil profileren als een publieksfestival lag de reden voor de hand om het jeugd/familietheater eens in de kijker te zetten!

Een niet te missen theaterervaring vol onzin, schoon liekes, een lach en een glimmende traan.
Een smartlappen-epos in één bedrijf voor absoluut iedereen. (vanaf 10 jaar).

Als Professor Pierre Lasson, eminent onderzoeker en genomineerd Nobelprijswinnaar in de categorie celdeling en menswetenschappen, in het wafelhuis de dochter ontmoet van de Smartlappenzangeres, slaat hij voor het eerst van zijn leven tilt. Te zwaar tegen de kast geschopt of gewoon verliefd, afgewezen en blauw gelopen, slechts één ding kan deze situatie redden: een Kloon van hemzelf.

Deze Kloon heeft onmiddellijk de juiste toon te pakken; in een roes van miserie en zelfverwaarlozing krijgt hij de Smartlappenkoningin op haar knieën.

Professor Pierre gaat in de tegenaanval, door de grenzen van de meest ultieme melancholie alsnog te verleggen. Of hij het haalt? Dat is niet zeker, want nog pathetischer dan dit schone smartlappendichtsel, kan zelfs Hazes niet worden...

Met Dolly 1 en Dolly 2, stier Herman en de toffe Leguaan in bijrollen van groot belang.

Tekst en performance: Vitalski (Vital Baeken)
Live muziek: Mauro Pawlowski
Acteer-, poppen-, en videogeweld: Tania Kloek, Ilke Turpijn, Bruno Smeyers en Filip Peeters
Techniek: Filip Timmerman en Sofie Buytaert
Regie: Marc Maillard
Dramaturgie: Roel Verniers

Poppen, kostuums, decor productie van Marc & Patrick Maillard, Filip Peeters, Moniek Jacobs, Kristin Van der Weken, Ina Peeters en Suzie Gielkens.

Meer info Kloon