ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Antje De Boeck & Rony Verbiest Trio

Masterprogramma

2004 Rony Verbiest Trio
Theater
Station

Eindelijk een sterk muzikaal programma met passende literaire momenten dat de accordeon eens niet in de historische hoek duwt en niet chronologisch alle knoppen en lamellen van het instrument dissecteert. 
Twee opmerkelijke artiesten, rasactrice Antje De Boeck en accordeon-boegbeeld Rony Verbiest, bouwen met muzikale gezellen een boeiende voorstelling met tonnen sfeer.
De muziek van het Rony Verbiest-trio komt uit het café achter de hoek, uit Argentinië of Mongolië, uit de jazz, uit de interbellumstraten van Parijs, uit moderne dansstukken, uit het weg-met-de-gebruikelijke-clichés-land... 

Daartussen brengt Antje De Boeck enkele verhaalfragmenten van zichzelf en anderen waar het publiek direct een van de vele soorten accordeonmuziek bij kan dromen. En bovenop de stukken verhaal en de breekbare gedichten krijg je van haar een paar liedjes cadeau. 

Spaarzaam gebruik van een selectie beelden op scherm maakt de visuele verpakking van deze reis nog sterker. Een voorstelling vanuit het hart, met een juiste dosis kwinkslagen... 
Een avond waarin de accordeon met bravoure balanceert tussen zijn volkse wortels en de recentere artistieke toeëigening van zijn muziek.