ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Stoomboot

Singer-Songwriter

2012
Muziek - Jong muziek
Fort Napoleon, Café Koer 3

Het mag al duidelijk zijn: taz#2012 is een ware kruisbestuiving met diverse disciplines, leeftijden, genres, locaties … ook binnen het muziekprogramma, de selectie van braakland/zhebilding geflankeerd door jong muziek.

Fanfare-funk-folk door de kift naast instrumentale tovenarijen bij minstegeringste en wagon, filmische concepten (Berlijn, Lonesome no more) en klassebakken als Aroma di amore en Luc van Acker.

Ook binnen het jongmuziekparcours gaat het van singer-song en electronica, naar een poëtische en beeldende insteek tot klassiek en buskermusic ... iemand van hen gaat alvast naar huis met de taz-knackfocus Jongmuziekprijs.

a vous le choix!

Wij waren danig onder de indruk van deze Niels Boutsen en zijn Stoomboot tijdens de jongste Nekka-finale - die hij bovendien ook nog eens won - dat we hem prompt uitnodigden naar Oostende te varen.

Stoomboot is stil, intiem en fragiel. Maar ook vol humor en rake observaties. Of hij nu in het Sportpaleis speelt voor 50.000 man of op een houten podium in Jeugdclub Tonzent te Sterrebeek: het publiek hangt aan zijn lippen, is één en al oor want deze negentienjarige ket met fluisterstem en gitaargetokkel doet elke zaal muisstil worden.
Zelf omschrijft Stoomboot zijn muziek als "Zachte, eenvoudige liedjes in het Nederlands. Meer is het écht niet." ... Meer moet het soms ook niet zijn.

Niels Boutsen: zang, akoestische gitaar

Website Stoomboot