ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Hommage aan Bob Dylan

Centrale Gast Stef Kamil Carlens

2006 TAZ-Band
Muziek - Creatie voor TaZ
Café Koer 2

Ook dit jaar vormen Serge Feys, Mirko Banovic en Geoffrey Burton (aka the band behind Arno) samen met drummer Sam Gysel een crème van een huisorkest voor TAZ. Elke dag brengen ze exclusieve optredens en nodigen guests uit ‘for a jam’. Daarnaast begeleiden ze Stef Kamil Carlens bij zijn hommage aan Bob Dylan op 1 & 2 augustus, wat één van de hoogtepunten van het festival zal worden.

Kort: Begeleid door "een kado van een band” (dixit SKC) grasduint Stef Kamil Carlens door het oevre van muzieklegende Bob Dylan. 

SKC: “Waarom Dylan? lk speel al jaren zijn nummers, zoals zoveel muzikanten. Ik hou van zijn teksten, van de sfeer in die muziek. Veel van zijn nummers zijn vaag of mysterieus genoeg zodat ze zich makkelijk laten interpreteren door iemand anders. Er blijft altijd iets ongrijpbaars aan. Sowieso denk ik voor mijn hommage aan iets minder bekende nummers: ik hou nogal  van zijn albums uit de jaren tachtig en negentig. Of uit zijn zogenaamde christelijke periode, met Slow Train Coming en zo. De sound op die platen is niet altijd zo best, maar de songs staan er wel. Ik dacht trouwens eerst nog om gewoon een volledige elpee na te spelen, maar het moet ook weer niet te conceptueel worden. Ik wil vooral een goeie versie neerzetten, en daarvoor vertrouw ik op de ervaring van de festivalband. Of ik zijn teksten al uit het hoofd ken? Ik ben er mee bezig. Laat ik het zo zeggen: ik heb zijn songbook al gekocht (lacht). Maar ik ken mezelf: een partituur zal handig zijn.”

Tribute to Dylan