ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Roll With It Box

Laureaat Jong Theater TAZ 2007

2009 Stichting Nieuwe Helden
Theater
Zeeheldenplein

Lucas De Man bewees zijn talenten al op TAZ met de voorstelling Naakt vorig jaar en de voorstelling Cassius waarmee hij in 2007 de Jongtheaterprijs won. TAZ volgt zijn artistieke carrière graag op de voet en nodigt hem en het collectief Stichting Nieuwe Helden uit op TAZ met het lopende project Roll with it Box.

 Stichting Nieuwe Helden is opgericht door Lucas De Man, Bas van Rijnsoever en Wouter Goedheer. Niet een nieuw gezelschap in het overvolle bestel maar een bundeling van krachten van jonge makers (hieronder verstaan we zowel regisseurs, acteurs, vormgevers, muzikanten, video-artists als beeldende kunstenaars). Naast de oprichters beschouwen we alle jonge makers die met ons samenwerken en een zelfde drive en energie hebben, als Nieuwe Helden.

Terwijl zes Nieuwe Helden in de zomer van 2009 drie maanden lang door Oost Europa trekken met het project Roll With It, blijven in Nederland en België enkele Helden achter met de Roll With It Box.

Deze Box, een ingenieus ontwerp van Hein Drost is een interactieve, multimediale en theatrale installatie, gratis te bezoeken op het Zeeheldenplein. Met videodagboeken, videoperformances, blogs en geluidsfragmenten wordt continu verslag gedaan van de reis in Oost-Europa. Binnenin de constructie kan je een performance bijwonen van erik Willems. Een moment van tijdloosheid ervaren vormt het uigangspunt voor de tekst van de 30 minuten durende voorstelling.  Roll With It Box wordt een lust voor het oog en een uitdaging voor zowel geest als gevoel.

Tekst en Spel: Erik Willems
Concept en Regie: Lucas De Man
Vormgeving: Hein Drost
Productie en zakelijk leiding: Wouter Goedheer
Verder met Lucas De Man, Bas van Rijnsoever, Niels Kuiters, Jan Barta, Marc Stoffels en Kas Van Huisstede
Met medewerking van Frascati Producties en Omsk.