ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Ontketend

Try-out

2009
Comedy
`t Oostends Variététheater

Sommige mensen kunnen gewoon veel. Danser, zanger, stand-upcomedian, auteur en muzikant Kees Meerman is zo iemand. Enerzijds is hij een rauwe stand-upcomedian die het bestaan op de korrel neemt. Anderzijds is hij een gevoelige tekstschrijver die zingt en dicht. Die twee kanten van hem verenigt hij in Ontketend. Deze nieuwe voorstelling is stand-upcomedy, poëzie, dans, percussie, piano, gitaar en stem. Ze gaat over familie. Over de gruwelijk hilarische realiteit van een echtscheiding. Over de Vlaamse kust. En over relaties. Ontketend kookt van intelligente woede. Afschuw. Tederheid. Sensualiteit.

Kees Meerman is een zanger met een grote stem, een groot hart en een vrolijk grommende onderbuik… Ga nu naar hem kijken voor hij in alle grote, uitverkochte zalen staat.” (De Morgen)

“Met veel lef, een grote podiumprésence en een duidelijke visie op cabaret brengt Meerman een grappig en kritisch programma met een grote grapdichtheid.(…) Hij is origineel, hard, scherp en dán weer verrassend poëtisch in zijn beeldrijke teksten.” (Juryrapport Humorologie Festival 2009)