ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Marie-Laure Béraud (FR) / Ad Cominotto (BE) & TAZ-band

2009 TAZ-Band
Muziek
Station

Onder het motto `cultuur kent geen grenzen` stellen centrale gasten Jan Goossens en Arno Hintjes het programma van TAZ#2009 samen.

De eerste plaat van Marie-Laure Béraud, TURbigo 12-12 was een wat hese, hoekige mix van jazz, java, chanson met een streepje pop en Ad Cominotto op accordeon en piano.
De tweede plaat Elle was evenzeer een intieme, tijdloze plaat, waarop alweer Ad Cominotto present tekende. Ad Cominotto doorzwom tal van muzikale watertjes. In een ver verleden bij Pas de Deux (in het geheugen gegrift door hun deelname aan het Eurovisie Songfestival 1983. “Rendez-vous. Maar de maat is vol, en mijn kop is toe”), Luc van Acker…, later Arno, Alain Bashung, Vaya Con Dios… Maar hij verkende ook filmmuziek, radiowerk, theater (o.a. Victoria, Ceremonia, Luxemburg…)

Samen brengen ze zwoele, tedere en funky nummers, die de sfeer van Edith Piaf, Ella Fitzgerald, Billie Holiday uitademen, maar net zo goed van Tom Waits, Serge Gainsbourg en, ‘bien sûr’, Arno. Het spel van Ad Cominotto en de stem van Marie-Laure gaan hét perfecte huwelijk aan, ze staan elkaar terzijde, beoefenen het heerlijke spel van aantrekken en afstoten, en geven elkaar de vrijheid…

Arno: “Ad is ook zo’n fantastische muzikant, met wie ik schone nummers heb gemaakt; zoals op A la Française. Ad speelt met mijn ex, de moeder van mijn twee kinderen. Logisch dus.”

Marie-Laure Béraud: zang
Ad Cominotto: accordeon

TAZ-BAND:
Serge Feys: keyboards
Mirko Banovic: bas
Bruno Fevery: gitaar
Sam Gysel: drums