ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Monogold

2008 Monogold
Muziek
Station

Duik de Club Terminus in voor de ultieme nachtelijke afsluiter… Als slaapmutsje biedt TAZ u dagelijks nog een Late Night Concert aan in Club Terminus. Muziek die de afgelopen festivaldag even doet bezinken of u nog een laatste adrenalinestoot toedient.

 

Monogold, heren met een mooi palmares in het Belgische muzieklandschap.

Het genre? Iemand probeerde er de titel ‘funky postrock’ op te kleven... Het kan. Maar ook pop of soundtracktunes van onuitgegeven films... Monogold doet zijn eigen ding, wars van alle trends, hypes en voorschriften van de music police. Bewust tegendraads? Neen. De band zoekt steeds de melodie op, nu eens met weerhaken, dan weer groovy pulserend.

Wat vrijblijvende referenties: a blend of Air, het meanderende van Pinback, le fonque de Serge Gainsbourg, scapes van Pink Floyd, Zita Swoon, The Rapture, Dead Man Ray, David Sylvian...

Hun eerste full cd is helemaal DIY. Do IT Yourself. Productie. Mixing. Mastering. Genoeg knowhow in huis voor een stevige schijf. De eerste reacties zijn lovend.

"Iemand met een citroenperser van Philippe Starck in huis heeft vast het debuut van Monogold al op de designtafel liggen. Verdomd knappe vormgeving, (...) David Lynch kan vast wat met sferische nummers als Missing of Out Of Time. En de liefhebber die liever een scheut tekst bij muziek wil, herkent in Nice Trip vast een aangename flard van Pinback in een ingetogen moment. (...) Werkelijk, het is voor een Antwerpenaar niet makkelijk om te verklaren. Maar het Gents Monogold is eigenlijk best oké." (Dominique Piedfort – zone03/Gazet Van Antwerpen)

Monogold
Hein De Wolf: Fender Rhodes/zang/gitaar
Boy: zang/gitaar
Jeff Goddard: bas
Sven De Potter: drum