ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Bonjour Micro ! Talkshow met Viviane De Muynck

2008 TAZ (Theater Aan Zee), Vooruit
Rand
Loods NMBS

Voor het eerst in de geschiedenis van het festival presenteren we een heuse talkshow, georganiseerd op vraag van onze centrale gast Arne Sierens. Tijdens Bonjour Micro! ontvangen Wouter Deprez en Phara de Aguirre zes centrale gasten op evenveel avonden. Deze gasten staan bekend om hun artistieke bevlogenheid en komen hun inspiratiebronnen toelichten, al dan niet geholpen door een filmpje uit hun persoonlijk archief. Bovendien brengen zij op hun beurt iemand mee: hun `compagnons de route` - mensen die ze hebben ontmoet en door wie ze zijn beïnvloed.

Actrice Viviane De Muynck is al jaren een van de gezichten van Needcompany, het befaamde gezelschap uit Brussel van regisseur en beeldend kunstenaar Jan Lauwers.

Ze speelde ook al bij The Wooster Group uit New York, een legendarisch gezelschap waar acteur Willem Dafoe deel van uitmaakt. De Muynck is zelf ook regisseur (o.a. van De vaginamonologen voor het Schauspielhaus in Hamburg) en wordt regelmatig gevraagd als filmactrice. Zo was ze te zien in De avonden, naar het boek van Gerard Reve, en in Een ander zijn geluk, het langspeelfilmdebuut uit 2005 van Fien Troch.

In 2006 kreeg De Muynck de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap in de categorie Podiumkunsten.

I.s.m. Toestanden, de actualiteitenreeks van kunstencentrum Vooruit, Gent.