ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Writing Billie

TAZ Presenteert - Première

2007 Brussels Jazz Orchestra
Muziek
Loods NMBS

TAZ presenteert naar jaarlijkse traditie concerten met de TAZ-band én nog andere unieke concerten.

Gerenommeerde auteurs beleven een korte maar intense romance met jazzlegende Billie Holiday (1915-1959). Met één van haar songs in het achterhoofd schreven onder andere Caryl Philips, Paul Verhaeghen en Joke van Leeuwen een literaire en hoogst persoonlijke commentaar bij haar turbulente leven. Ze ontrafelen de mythe of blazen ze net nieuw leven in. “Ma en pa waren nog kinderen toen ze trouwden. Hij was achttien, zij zestien, en ik was drie.” Met deze wrange woorden begint Holiday haar autobiografie Lady sings the blues (1956). Holiday mag de waarheid dan al eens aandikken, ze mag een goed gevoel voor drama hebben, dat neemt niet weg dat zingen voor haar duidelijk een remedie is tegen het grote gemis.

Het Brussels Jazz Orchestra, olv Frank Vaganée, en de Zuid-Afrikaanse zangeres Tutu Puoane brengen met verve een aantal songs. Klassenbak Bert Joris tekent voor de nieuwe arrangementen en schreef voor de gelegenheid meteen ook enkele nieuwe composities.

In samenwerking met ‘t ARSENAAL gaat het Brussels Jazz Orchestra met deze voorstelling de boer op. Zij vroegen actrice Sara de Bosschere, vast lid van de Roovers met de teksten aan de slag te gaan. De eindregie is in handen van Michael De Cock, artistiek directeur van ‘t Arsenaal.

 

In deze constellatie zal de voorstelling voor het eerst te zien zijn op TAZ. De Bosschere, Puoane en BJO ! Samen op één podium! Met Writing Billie maakt u op TAZ een unieke première mee!

 

Tutu Puoane: vocals. Sara de Bosschere: teksten. Brussels Jazz Orchestra. PRODUCTIE: Brussels Jazz Orchestra mmv ’t Arsenaal. Naar een idee van Passa Porta.