ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Coem & The Mountain Orchestra

Verwanten Centrale Gast Stijn Meuris

2007 Coem, The Mountain Orchestra
Muziek
Station

Stijn Meuris geeft als curator vorm aan het muzikale luik, hij treedt zelf op én nodigt een aantal artistieke verwanten uit!

Meuris: "Groep uit Hasselt. Dat alléén al zou voldoende moeten zijn om te gaan kijken. Maar er is gelukkig meer. Coem maakt gelaagde muziek, visueel tot en met, gedragen door een gedegen repertoirekennis. Coem (oorspronkelijk Coin Operated Entertainment Machine) is een berg, maar tevens een vlakte. De leden laten hun publiek verstomd achter.

Een vorige cd - Happiness etc - werd door Radio 1 gekozen als één van de belangrijkste platen van 2004 en alsof het niets was, werd Duitsland veroverd. Mark Lanagan wou ze per se als voorprogramma, de pers kwam lovende kritieken te kort. Maar er zat nog veel meer in Coem. The Headphone Project bijvoorbeeld, waarbij hun optredens via hoofdtelefoons werden beluisterd. Of een tribute aan de Britse band XTC in de reeks Vadermoord van Stuk in Leuven.

Teneinde de vele inspiraties vorm te geven, bracht de groep rond zanger Marc Wetzels onlangs een dubbelalbum uit: Move/The Mountain, waarop de groep pop en rock (nou ja) brengt, maar ook sfeervolle composities, die smeken om een film.
"Van het beste dat ons land muzikaal te bieden heeft", aldus De Morgen.

Wordt een wreed schoon concert, dat van Coem, voor de gelegenheid speciaal aangevuld met wonderlijke beelden én met extra muzikanten van The Mountain Orchestra."

Marc Wetzels: gitaar en zang
Jo Wetzels: drums en slagwerk
Patrick Calvelo: gitaar
Jo Hias: bas
The Mountain Orchestra, met oa Han Stubbe (klarinet) en Jelle Van Giel (vibrafoon).