ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Fictie: Ontevredenheid en onbehagen

2019
Literatuur
KAAP / Vrijstaat O.

Verhalen houden ons een spiegel voor, of ze nu waargebeurd zijn of niet. Dit jaar nodigt TAZ zestien experts uit om aan de hand van fictie en non-fictie in dialoog te gaan over wat er in de samenleving leeft. Elk thema wordt twee keer besproken - via fictie en via non-fictie - door een panel van twee deskundigen.

Moderator: Rashif El Kaoui. (zie ook Yes, Please! LIVE en Een Jihad van Liefde)
Gasten:
Walter Van Steenbrugge, Gaea Schoeters.
Boeken: Een berg mens onder witte lakens van Erik Vlaminck en Weg met Eddy Belleguele van Eduard Louis.
Intermezzo:
Michelle Samba (percussie & spoken word) (zie ook Emma inviteert)

In Een berg mens onder witte lakens, de nieuwe roman van Erik Vlaminck, wordt een auteur opgenomen in het ziekenhuis. Het is een volkse roman vol tragiek, waarin Vlaminck met zijn sappige taal rake portretten schildert.

Als 22-jarige debuteerde Eduard Louis met Weg met Eddy Belleguele, een roman die door het sterk autobiografische karakter, gesitueerd in een armoedig Noord-Frans stadje, heel wat stof deed opwaaien.

Walter Van Steenbrugge is een spraakmakende advocaat, gespecialiseerd in sport- en strafrecht. In zijn boeken kijkt hij met een kritische blik naar het Belgische strafrechtsysteem.

Gaea Schoeters (zie ook In de klas: Gaea Schoeters) is auteur, journalist, scenarist en reiziger. In haar columns houdt ze een kritische vinger aan de pols van de actualiteit.

Het thema `ontevredenheid en onbehagen` komt ook aan bod in het Non-fictie: Ontevredenheid en onbehagen met Bert Bultinck en Rob Heirbaut.