ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Apéro Poëzie: Wouter Deprez/Christophe Vekeman

2018 TAZ (Theater Aan Zee)
Literatuur

Een programma van TAZ en Poëziecentrum met dank aan deAuteurs.

Tijdens Apéro Poëzie vertellen bekende lezers over de poëzie in hun leven, bij een aperitief en met zicht op zee. Bovendien brengen ze een dichter mee die ze bewonderen, een illustrator tekent live en er is plaats voor een poëziedebutant, telkens een van de genomineerden van de tweede editie van de Poëziedebuutprijs Aan Zee.
Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum, gaat met hen in gesprek. Ahmed Roni & friends brengen etnisch-Koerdische muziek.

Wouter Deprez is vooral bekend als cabaretier, maar schreef ook theater- en songteksten en drie vader-zoonboeken, onder de titel Brieven aan mijn zoon. Momenteel is hij op tournee met LEVEND & VERS.

Hij nodigt schrijver, dichter en performer Christophe Vekeman uit. Hij publiceerde de bundels Señorita’s (2009) en Dit is geen slaapkamer meer nu (2016), en ook enkele romans, een verhalenbundel en talloze essays. Je leest hem ook in De Morgen.
Debuterend dichter Laurens Ham bestijgt het podium. De voorgelezen gedichten worden vergezeld door live tekeningen van Tineke Van Hemeldonck. Zij werkt regelmatig samen met auteur en dichter Geert De Kockere.

MET: Wouter Deprez, Christophe Vekeman, Laurens Ham, Tineke Van Hemeldonck.