ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Apéro Poëzie: Erik de Jong/Spinvis & Ingmar Heytze

2018 TAZ (Theater Aan Zee)
Literatuur
KAAP / Vrijstaat O.

Een programma van TAZ en Poëziecentrum met dank aan deAuteurs.

Tijdens Apéro Poëzie vertellen bekende lezers over de poëzie in hun leven, bij een aperitief en met zicht op zee. Bovendien brengen ze een dichter mee die ze bewonderen, een illustrator tekent live en er is plaats voor een poëziedebutant, telkens een van de genomineerden van de tweede editie van de Poëziedebuutprijs Aan Zee. Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum, gaat met hen in gesprek. Ahmed Roni & friends brengen etnisch-Koerdische muziek.

Erik de Jong is de man achter de Nederlandse eenmansband Spinvis. Met zijn muziek won hij al verschillende prijzen zoals de Annie M.G. Schmidt-prijs. In april 2017 verscheen zijn recentste album: ‘Trein vuur dageraad’. Zijn teksten worden gekenmerkt door een poëtische inslag.

Hij nodigt de Nederlandse schrijver en dichter Ingmar Heytze uit voor het aperitief. Hij was de eerste officiële Utrechtse stadsdichter. In vijfentwintig jaar dichterschap verschenen vijftien bundels van zijn hand, een nieuwe bundel is momenteel in de maak.
Debutant Vicky Francken leest voor. Randall Casaer, die ook enkele graphic poems op zijn naam heeft staan, tekent live bij de voorgelezen gedichten.

MET: Erik de Jong/Spinvis, Ingmar Heytze, Vicky Francken, Randall Casaer.