ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Nomaden

2018
Theater - Jong theater
Kapel Militair Hospitaal

Jong Theater, uit België en Nederland, neemt sinds het begin van TAZ een belangrijke positie in. Ook dit jaar geeft TAZ het podium aan een uiterst boeiend palet aan startende theatermakers. Jong Theater maakt kans om verschillende prijzen te winnen.
Wie de prijs wint, is in handen van de Jong Theater jury: Patrick Allegaert, Liv Laveyne, Stijn Devillé, Charlotte De Somviele en Esther Severi.

Een grote lege ruimte met in het midden een glazen kubus. Erin en rondom een groep mensen. We lopen, we verkennen, we lijken te weten waar we heen gaan. We bewegen ons razendsnel en veranderen voortdurend van identiteit, van baan, van politieke en seksuele voorkeur. We kijken en worden bekeken, we etaleren om te zien wie we zijn. We identificeren en differentiëren, versmelten en ontwaren. Maar wat blijft er van onszelf over als we blijvend in beweging zijn, als we onszelf steeds weer in andere vormen kneden?

Nomaden is een performance installatie waarin je vrijuit kan ronddwalen. Het is een eerste deel in een serie over de zichzelf etalerende mens. Sam Scheuermann bespeelt de verwachtingen van het publiek op uiterst zorgvuldige wijze.

Concept/regie: Sam Scheuermann.
Met: Anna Bentivegna, Tim Bogaerts, Anthony van Gog, Koen van der Heijden, Kris Hutten, Krijn Moons, Felix Schellekens, Erik van de Wijdeven, Eliane Zwart.
Een productie van: Festival Cement en VIAZUID.

nomaden
nomaden
nomaden