ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Tussen ons: Het Huwelijk

2018 TAZ (Theater Aan Zee)
Rand - Creatie voor TaZ
Hangaar 1

Over heel de wereld zijn rituelen belangrijke pijlers om betekenis te geven aan veranderingsprocessen. Kunnen kunstenaars een bijdrage leveren? Rituelen zijn theatraal maar geen theater; therapeutisch maar geen therapie; kunstzinnig maar geen kunst.

‘Rituals make things happen in the real even if it’s in the imaginary.’ (Richard Sennet)

Tussen ons: Het huwelijk ... is buiten een daadwerkelijk huwelijk ook een transdisciplinair artistiek traject waarbij twee kunstenaars, Anyuta Wiazemsky en Kim Snauwaert, ‘genoeg’ van elkaar proberen te houden. De liefde die doelbewust en oprecht tussen hen is gecreëerd moet voorkomen dat een van hen het land wordt uitgewezen.

Voorafgaand aan hun huwelijksfeest vindt een debat plaats, vanuit verschillende hoeken wordt de maakbaarheid van liefde onderwerp van gesprek.

Op 3 augustus vieren ze de belangrijkste dag van hun traject, hun huwelijk. Trouwen doen ze in Gent, feesten in Oostende! En dit niet enkel met vrienden en familie maar met iedereen die feesten wil.

Tijdens het feest gaan realiteit en fictie hand in hand. Russische en Vlaamse tradities komen samen in een performance die geen performance is. De gerechten, de plaatsing van tafels en stoelen, de muzikale ambiance, alles is zoals bij elk huwelijk bewust gekozen. Alleen werken de kunstenaars niet met een huwelijksbureau samen, maar met Refu Interim en het Decoratelier van scenograaf Jozef Wouters.

Allen welkom!

Het Huwelijk
Het Huwelijk
Het Huwelijk
Het Huwelijk
Het Huwelijk