ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

The Making of Justice

2017 Manyone
Film
cc De Grote Post

Voor de film The Making of Justice werkte Sarah Vanhee samen met zeven gevangenen, aan moord schuldig bevonden. Samen schrijven ze een scenario voor een misdaadfilm, ze putten uit hun eigen ervaringen, ideeën en verlangens. De film focust op het thema van helen en rechtvaardigheid. Hoe zou de samenleving eruit zien mocht men vergeven in plaats van vergelden? The Making of Justice presenteert de auteurs en hun personages eerst als mensen, daarna pas als misdadigers.

Vanhee beweegt tussen performance, beeldende kunst en literatuur, vaak creëert ze in situ, in woonkamers, tijdens meetings, op een bank in het park … Haar werk werd al getoond in Centre Pompidou, Kunstenfestivaldesarts, ImPulsTanz festival, Van Abbemuseum …

Regie: Sarah Vanhee.
Camera: Fairuz.
Montage: Jan De Coster.
Klank/mix: Kwinten Van Laethem.
Transcriptie: Sabien Van Moorter.
Vertaling: Patrick Lennon.
Coproductie: Kunstencentrum BUDA.
Met dank aan: Bart Schoovaerts, Kevin De Coster, Marie Logie, Kristof Jonckheere, Agnes Quackels, Franky Devos, Berno Odo Polzer, Francis van Remoortel, Marika Ingels, Sarah Vanagt, Christine de Smedt, Pieter-Paul Mortier, Susanne Weck, Mette Edvardsen en de zeven deelnemers.