ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Prijsuitreiking

2017 TAZ (Theater Aan Zee)
Rand

Jong Theater

Jong theater, uit België en Nederland, neemt sinds het begin van Theater aan Zee een belangrijke positie in. Ook dit jaar geeft TAZ het podium aan een uiterst boeiend palet aan jonge makers. Deze worden tijdens TAZ technisch en productioneel ondersteund, en begeleid door drie mentoren: Elsemieke Scholte, Pol Heyvaert en Lucas De Man. Daarnaast vinden ook ontmoetingen plaats waarbij jonge makers zowel in dialoog kunnen gaan met elkaar als met mensen uit het professionele veld.

Jong Theater maakt kans om verschillende prijzen te winnen. Enerzijds de Sabam Jongtheaterschrijfprijs ter waarde van 7.500 euro, en anderzijds de TAZ-KBC Jongtheaterprijs, ter waarde van 10.000 euro. Daarnaast reikt mu-zee-um opnieuw hun Jongerenjury Prijs uit.

Wie de prijs wint, is in handen van de Jong Theater jury: Patrick Allegaert, Liv Laveyne, Stijn Devillé, Charlotte De Somviele en Lara Staal. Theater Aan Zee blijft ook na het festival de jonge makers opvolgen in hun parcours, zodat ze later met nieuw werk kunnen terugkeren in het hoofdprogramma.

In tijden van schaarse overheidsmiddelen is TAZ verheugd dat bedrijven als KBC, Sabam en t-heater niet enkel het festival sponsoren, maar zich ook engageren voor een financiële injectie voor deze jonge podiumkunstenaars.

Jong Muziek

Ook Jong Muziek maakt sinds jaar en dag deel uit van het TAZ-dna. Voor TAZ#2017 trokken Lode Pauwels en Wouter Vanmeenen van De Zwerver (Leffinge) het muzikale veld in, om thuis te komen met acht jonge bands. Deze zomer spelen deze bands elk vier keer, op verschillende locaties in de stad. En net als bij Jong Theater wikt en weegt een jury: Ramses Van den Eede, Nana Vaneessen, Luc Janssen. De winnaar krijgt , een opname van een videoclip met steun van Sabam en een concert op het muziekfestival Leffingeleuren (8, 9 en 10 september 2017).

Jonge Poëten

Elke dag leest een jonge dichter tijdens Apéro Poëzie voor uit eigen werk, vier in totaal. Op het eind van de week wordt een van hen in de bloemetjes gezet met de gloednieuwe Poëziedebuutprijs Aan Zee, een initiatief van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ.

Jong filmtalent

Ook jonge filmmakers verwelkomen we op TAZ. In Film aan Zee laten we afstuderende scenaristen en regisseurs samenwerken met hun voorbeelden uit het professionele veld. Film aan Zee is een samenwerking met het Filmfestival Oostende, met de ondersteuning van de Unie van Regisseurs, de Scenaristengilde, de Acteursgilde en de Vlaamse Onafhankelijke Film & Televisie Producenten en is mede mogelijk dankzij Sabam.

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 5 augustus
Start om 18u in het Cultuurcafé van De Grote Post
Uitreikingsceremonie om 18u45 in de Lokettenzaal van De Grote Post.

Iedereen welkom!