ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Derek & Renaud vs. T’Hooft en Rimbaud

Amuse Gueule

2017
Muziek
KAAP / Vrijstaat O.

Geen theaterzitje deze keer, geen tribune, gewoon samen gezellig aanschuiven met koffie of thee en taart en artiesten die verrassen. Theatermakers en muzikanten die beroeren met schoonheid, humor, muziek of ondeugdelijke woorden. Schuif bij en geniet met volle teugen!

Het is bijna 40 jaar geleden dat dichter Jotie T’Hooft op 21-jarige leeftijd overleed. Een eeuw eerder hield Arthur Rimbaud op 20-jarige leeftijd op met schrijven.

‘Live fast, die young.’ Beiden lieten ondanks hun jonge leeftijd een imposant oeuvre na, over de gedichten van deze poètes maudits hangt een ‘air’ van gedeelde emoties. Hallucinaties en visioenen over machteloosheid, liefde en het ontvluchten van de werkelijkheid …

De Franstalige violist Renaud Ghilbert en de Nederlandstalige zanger-gitarist Derek (zie ook Place Musette) doken in het oeuvre van T’Hooft en Rimbaud en brengen samenpakkende liedjes. Poëzie op muziek, Rimbaud soms in het Nederlands, T’Hooft soms in het Frans. Met speelse verwijzingen naar The Doors, The Velvet Underground, Patti Smith en Bob Dylan. Derek & Renaud vs. T’Hooft en Rimbaud, een verhaal vantoen en nu.

Deze samenwerking resulteerde ook in een cd, die op TAZ zal worden voorgesteld. Een absolute must have!