ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen aan Zee/De tweede dag

Belezen acteurs

2016 Uitgelezen aan Zee
Literatuur
cc De Grote Post

Uitgelezen is een live boekenprogramma i.s.m. Vooruit en De Morgen, met dank aan Sabam for Culture. Uitgelezen is reeds te gast op TAZ sinds 2007.
Het vaste panel bestaat uit FIEN SABBE, JOS GEYSELS en ANNA LUYTEN. Ze ontvangen elke dag twee gasten, een duo, die twee boeken bespreken en enkele boekentips prijsgeven. Het geheel wordt telkens opgeluisterd door muzikale gast JELLE VASTERSHAEGHE en een dagelijkse column van ERIK VLAMINCK. Op het einde is er een plezante boekentombola. Ben je niet bij de gelukkigen dan biedt de boekenstand van Boekhandel Corman soelaas!

Speciale gasten   
Josse De Pauw
Kristien De Proost

Boeken op tafel    
De geschiedenis van mijn tanden
2666

Een veilingmeester is van plan zijn afzichtelijke gebit tot de laatste kies te vervangen. Lukt dit niet, dan moet en zal hij ’s werelds beste veilingmeester worden. De Mexicaanse schrijfster Valeria Luiselli combineert in De geschiedenis van mijn tanden (2015) humor en diepgang. Ze neemt ons mee op een hilarische reis over de creatie van kunstwerken, hun waarde en de manier waarop ze in de markt worden gezet.

2666 is de laatste roman van de Chileense schrijver Roberto Bolaño, postuum uitgegeven in 2004. Vier jaar later kreeg Bolaño er de National Book Critics Circle Award voor en in 2013 werd het boek vertaald naar het Nederlands. 2666 is opgebouwd uit vijf delen en situeert zich in de grensstreek tussen Mexico en de Verenigde Staten, waar vele vrouwen en meisjes worden vermoord. Niemand weet wie achter de moorden zit: de maffia, een psychopaat, de overheid? Door critici wordt de roman, opgebouwd uit vijf delen, beschreven als een absoluut meesterwerk, een ideaal boek voor lange zomeravonden.

Josse De Pauw (centrale gast TAZ#2011) is een gerenommeerd acteur, filmregisseur, theatermaker, auteur en columnist. Actrice Kristien De Proost (laureaat 2000 met De Uitdoofster) maakt deel uit van de artistieke kern van Tristero.