ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Tussen woord en beeld

Film aan Zee

2016
Film
cc De Grote Post

In Film aan Zee laten we afstuderende acteurs, scenaristen en regisseurs samenwerken met hun voorbeelden uit het professionele veld. We nodigen je uit voor een ‘table read’ - een onderzoeksfase in het creatieproces van een film - en we presenteren een selectie Vlaamse kortfilms die een tweede leven verdienen, voorafgegaan door kortfilms uit de Vlaamse filmscholen die aan zee voor het eerst het daglicht zullen zien.

In Tussen woord en beeld is de verbeelding van kracht. Het woord wordt voorgelegd door studenten Schrijven, Film en Drama. Het kritische weerwoord en de verbeelding is aan hun toekomstige collega’s - scenaristen, regisseurs en acteurs én ook aan u, hun toekomstige publiek.

Eerst was er het woord
In het eerste deel lezen acteurs zonder voorkennis, luidop, een kortfilmscenario geschreven door een bachelor-student van het Ritcs. Scenarist en scriptdoctor Rik D’hiet koppelt de intimiteit van de schrijversintentie aan de acteurs- en publiekservaring. Het geschreven woord komt voor het eerst tot leven.
Woord vervolgd
In het tweede deel ontpopt het scenario van een master filmstudent zich tot zijn eerste magische beelden. De acteurs onder de regie van een ervaren cineast zullen uw verbeeldingskracht uitnodigen en sturen.

Zaterdag 30 juli
Voorschrift vrij ( Loes Ron en Laura Eyckmans ) / Blinde lezing gekaderd door Rik D’hiet
Vreemde vogels ( Nele Van Dael) / tragikomische televisieserie. 

Zondag 31 juli
Folie à deux ( Lore Clerix en Célestine Maes) / Blinde lezing gekaderd door Rik D’hiet
Babel ( Lisa Van der Hoeven) / familieserie

Maandag 1 augustus
The repenter ( Valentin F.Beyer) / Blinde lezing gekaderd door Rik D’hiet
Coffee&Milk (Kimberley Struyf)

Dinsdag 2 augustus
Voor de goede zaak ( Alexander Wolf) / Blinde lezing gekaderd door Rik D’hiet
Diesel ( Alexander Vossen)

Woensdag 3 augustus
Drie blinde Lezingen gekaderd door scenarist Rik D’hiet. Koude Voeten (Adriaan De Leander), Dansend Licht ( Arno Huysegems), Geit! ( Dries Messely)

Projectcoördinator: Marc Lybaert.
Met ondersteuning van: Unie van Regisseurs, de Scenaristengilde, de Acteursgilde.