ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Helpdesk

2016 Wunderbaum
Theater
Holiday Suites

Vanuit haar hooggelegen callcenter kijkt Karen Vandeputte uit over de stad. Hier runt zij Caren’s Company: een helpdesk die voorziet in vrijwel alle diensten en producten. Een gesprek met ‘Caren’ is meer dan alleen maar een gesprek: het is een ervaring. Voor haar diverse klanten moet zij telkens andere specialisaties beheersen. En terwijl ze voortdurend nieuwe identiteiten aanneemt, komt ze steeds verder los te staan van haar oude ik.

Helpdesk is een intieme voorstelling op een spectaculaire locatie, waarbij het publiek gaandeweg zijn voyeursrol loslaat en onderdeel wordt van Karens versplinterde realiteit.

‘Je voelt Caren onder je huid kruipen, zo goed is Helpdesk geschreven, gespeeld en gedoseerd.’ (De Standaard ****)

Wine Dierickx is genomineerd voor de Theo d’Or voor haar rol in Helpdesk, de prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol.
Helpdesk is geselecteerd voor Het Nederlandse en Vlaamse Theaterfestival 2016.

Spel: Wine Dierickx en Rosa Reuten
Regie: Matijs Jansen
Geluidsontwerp: Richard Janssen
Vormgeving: Maarten van Otterdijk
Productieleiding: Linda Visser
Techniek: Rick Gobée, Femke Diemer, Bart de Lange
Producent: Wunderbaum

Deze voorstelling is onderdeel van The New Forest. The New Forest is een platform voor maatschappelijke verandering. The New Forest verbeeldt de transitie en werpt een blik op de samenleving van morgen. The New Forest is een groeiend samenwerkingsverband tussen Acteursgroep Wunderbaum en talrijke partners, vrijwilligers en toeschouwers. The New Forest bestaat uit theatervoorstellingen, seminars, een filmproject, contextprogramma’s en onlinecontent. The New Forest is more real than life.