ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Datumloze dagen

2016
Theater
Hotel Royal Astrid

ik had het gevoel of mijn leven datumloos was geworden en dit verder altijd zou blijven

Acteur Tom Jansen zet de veelgeprezen roman Datumloze Dagen (2007) van Jeroen Brouwers op de planken. Een troebele vader-zoonrelatie … Alles wat je kunt misdoen in je leven, is vervat in dit stuk. Een leven boordevol gemiste kansen en hatelijke herinneringen. Plezier en onvermogen, egoïsme, seks en liefde ... alles barst uit zijn voegen.

‘Er zijn tal van argumenten om een boek beter thuis te lezen dan in theater te horen. Datumloze dagen biedt een tegenargument: de acteur Tom Jansen.’ (De Standaard)

‘Met hulp van Brouwers’ soms onstuimige en altijd beeldende tekst ontstaat een fantasievolle monoloog, vol dramatiek en humor.’ (de Volkskrant)

Tom Jansen is een Nederlandse acteur en één van de vaste compagnons de route van Josse De Pauw (centrale gast TAZ#2011). Ze brachten tijdens TAZ#2009 Rühe en Een nieuw Requiem en maakten samen ook o.a. De gehangenenHerenleed, SS, Kind, Larf. Hij studeerde aan Toneelschool Maastricht, gaf les aan de Theaterschool in Amsterdam en was er artistiek directeur. Hij speelde en regisseerde in verschillende theatergezelschappen. Bij Jan Lauwers/Needcompagnie speelde hij Julius Caesar, Invictos, King lear, SCHADE/Schade. In 1993 kreeg hij de Taalunie Toneelschrijfprijs voor zijn toneelstuk SCHADE/Schade
Bij het grote publiek is Jansen vooral bekend van rollen in Filmpje! van Paul de Leeuw en de politieserie Spangen. In 1996 kreeg hij een Gouden Kalf-nominatie voor zijn rol in de film Marrakech

Tekst: Jeroen Brouwers.
Concept en spel: Tom Jansen.
Vormgeving: Jacqueline Steijlen.
Licht: Hans Wolff.