ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Al te luide eenzaamheid

Theater zuidpool kiest

2015 Theater Zuidpool
Theater
Loods NMBS

De Praagse auteur Bohumil Hrabal (1914-1997) schetst in Al te luide eenzaamheid een rauw en pijnlijk grappig portret van een papierpletter die de mooiste boeken van de vernietiging redt. Zo ontwikkelt hij zich ondanks zichzelf tot filosoof en diepzinnig levensgenieter. Tot alles hem plotseling ontnomen dreigt te worden. Een aangrijpende vertelling waarin mislukking charmeert, falen doet glimlachen, en strompelen doet filosoferen.

‘Zelden zag je Koen van Kaam zo kwetsbaar spelen: bonkig en met vuile vegen, tegelijk zo deemoedig met Hrabals verkleinwoordjes.’ (De Standaard ****)  Al te luide eenzaamheid is geselecteerd voor Het Theaterfestival 2015.

 "Met Al te luide eenzaamheid bevestigt het Antwerpse gezelschap eens te meer zijn status als rebelse leerling van de theaterklas. Het liefst tast het achteraan op de boekenplank naar teksten die zich minder vanzelfsprekend lenen voor de scène – om er liefdevol en vaak uitdagend theater mee te maken. Geen ander gezelschap gaat zo compromisloos om met tekst, omwille van de taal, de muzikaliteit en de ideeën op zich." (Juryverslag TF)

De voorstelling is toegankelijk vanaf 16 jaar.

spel: Koen van Kaam. compositie/livemuziek: Jorgen Cassier. regie: Koen De Sutter. vertaling: Kees Mercks. dank aan: BesteBuren.



: https://player.vimeo.com/video/108333973
al-te-luide-eenzaamheid.jpg
Al te luide eenzaamheid - Theater Zuidpool c Wendy Marijnissen 3.jpg