ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

De Gomaartrilogie

Theater zuidpool kiest

2015 Ultima Thule
Theater
I.D.P.

Alles komt altijd terug.
Gomaar boerenzoon, achter ’t gat van een paard.
Gomaar student, in de tijd van Che.
Gomaar gescheiden, nog altijd op zijn Norton.
Drie staties, één leven. Het leven van Gomaar.

We volgen Gomaar van kind naar volwassenheid, op zoek naar een vaderfiguur (stekezotvanu), in de stad met zijn grote liefde (wiedatterieris), als veertiger met een heel leven achter de rug (tisaltijdiet

).

De Gomaartrilogie is een beklijvende verhaalmarathon in drie etappes, met eten en drinken, met muziek, verhaal en spel, met alles erop en eraan! De Gomaartrilogie is lachen, huilen, genieten!

Wim De Wulf schreef een even geestig als louterend levensportret, tegen de achtergrond van een veranderend Vlaanderen. Liefdevol, met enige kritische ironie, volks én universeel. De tekst is van een ongekende sappigheid, poëtisch Vlaamsch, authentiek zonder in oubolligheid te vervallen.

‘Het maakt Tisaltijdiet, tot de kroon op een trilogie die de toeschouwer het gevoel geeft een album te hebben doorbladerd, vol herinneringen van iemand die je intussen zo goed kent. Om te koesteren.’ (Knack****)

Het Gentse gezelschap Ultima Thule ontroert al vele jaren jong en oud met bijzonder figurentheater. De schitterende uit hout gesculpteerde poppen en het bijzondere samenspel met de acteurs getuigen van een pure liefde voor die poppen. Met sobere maar ongelooflijk inventieve decors en prachtige verhalen van Wim De Wulf creëert Utima Thule een theatrale ‘rijkdom van pure eenvoud.’ (Knack) 

Tekst/regie: Wim De Wulf.
Spel: Els Trio, Kurt Defrancq, Sven Ronsijn.
Livemuziek: Nils De Caster, Yves Meersschaert, Tom De Wulf.

De voorstelling gaat door in de I.D.P., een unieke plek, een nog actieve scheepswerf op Oosteroever.
De voorstelling is toegankelijk vanaf 14 jaar.



: https://player.vimeo.com/video/18080075
De Gomaartrilogie - Ulthima Thule
De Gomaartrilogie - Ulthima Thule
De Gomaartrilogie - Ulthima Thule
De Gomaartrilogie - Ulthima Thule
De Gomaartrilogie - Ulthima Thule
De Gomaartrilogie - Ulthima Thule