ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Graindelavoix

Theater Zuidpool Kiest

2015 Graindelavoix
Muziek
Sint-Petrus-en-Pauluskerk

De zangers van Graindelavoix nemen het publiek mee op sleeptouw en zingen op verschillende plekken in de kerk, met een belichting die Koen Broos hiervoor speciaal ontwierp: zo heb je de ruimte nog nooit gezien en de kans om zangers zo dicht op de huid te zitten krijg je geen tweede keer!

Het repertoire dat Graindelavoix brengt werd rond 1500 geschreven voor de devoties van broederschappen. Devotie betekent ‘to be devoted’ en was vroeger een fysieke praktijk die het lichaam van binnen en van buiten in beweging bracht en kon leiden tot een soort directe extase, absoluut geen rariteit voor kwezels en pilaarbijters.

Graindelavoix werkte eerder al met soufi-broederschappen uit Marokko en maakt met deze polyfonie opnieuw de connectie met de levende traditie van mediterrane broederschappen. Bij Graindelavoix wordt de uitvoering van polyfonieeen belichaamde ervaring die je niet meer loslaat. En het lijkt alsof die muziek niets van haar oorspronkelijke intensiteit heeft verloren.

ARTISTIEKE LEIDING: Björn Schmelzer. MET: Olalla Alemán, Albert Riera, Marius Peterson, Arnout Malfliet. LICHTONTWERP: Koen Broos.

Graindelavoix_PolyfonieVoorEenBetereSlaap_RadovanDranga_03082017_4.jpg
Graindelavoix_PolyfonieVoorEenBetereSlaap_RadovanDranga_03082017_5.jpg
Graindelavoix_PolyfonieVoorEenBetereSlaap_RadovanDranga_03082017_2.jpg