ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

The Great Downhill Journey of Little Tommy

Laureaat TAZ Publieksprijs Jong Theater TAZ#2014 / Laureaat Big in Belgium-Prijs TAZ#2014

2014
Theater - Jong theater
Marien Station

Een jongen, kleine Tommy, woont samen met zijn moeder in een stad op een heuvel. Op een dag beslist hij dat hij de zee wil zien en vertrekt hij met zijn fiets voor een tocht naar beneden. Onderweg komt hij allerlei zonderlinge figuren tegen.
The Great Downhill Journey Of Little Tommy is een voorstelling waarbij het verhaal verteld wordt in songs. Die songs worden live aangevuld met tekeningen van Sarah Zeebroek.

Deze voorstelling werd geselecteerd voor Circuit X 2014, het platform dat jonge makers ondersteunt door hen een tournee langs cultuur- en gemeenschapscentra aan te bieden. Volgens de jury: "Theater zoals het hoort te zijn: dampend en wervelend."

Tekst/spel/muziek: Jonas Vermeulen (Conservatorium Antwerpen, Kleinkunst 2013), Boris Van Severen (Conservatorium Antwerpen, Kleinkunst 2013)
Scenografie: Hugo Moens
Muziek: Thomas Deckx, Pieter-Jan Jansen
Visuals: Sarah Yu Zeebroek
Coach: Pieter-Jan DeWyngaert
Techniek: Jonas Castelijns.

Laureaat TAZ Publieksprijs Jong Theater TAZ#2014 / Laureaat Big in Belgium-Prijs TAZ#2014 

`Het publiek mocht een quotering geven, maar ook adjectieven aanstrepen bij hun keuze. Het publiek heeft dit massaal en zeer gewetensvol gedaan. Jong Theater werd dit jaar heel sterk gevolgd: 3955 tickets. Maar één voorstelling stak er bovenuit met de omschrijvingen `energiek,`briljant`en `een echte trip`. De winnaar van de publieksprijs is: The Great Downhill Journey of Little Tommy van Boris Van Severen en Jonas Vermeulen.

 

Laureaat Big in Belgium-Prijs 2014

`Met de Big in Belgium-prijs stuurt TAZ elk jaar een voorstelling naar het gerenommeerde Edinburgh Fringe Festival om er zich samen met een handjevol andere Vlaamse gezelschappen te presenteren aan een internationaal publiek. The Great Downhill Journey of Little Tommy brengt een heel eigen interpretatie van The Who`s rockopera Tommy en komt zo tot een originele mix van verschillende disciplines. Het verhaaltje te mager of net heerlijk kinderlijk naïef, de spelers ijdel of net een tongue in cheek rockster-attitude? De voorstelling ontlokt bij de jury erg uiteenlopende meningen, maar één iets staat buiten kijf: Boris Van Severen en Jonas Vermeulen zijn twee jonge gasten boordebol potentieel en The Great Downhill Journey of Little Tommy is verbazingwekkend en stomend muziektheater, dat zowel in de loeiharde momenten als in de prachtige verstilde poëzie sensatie veroorzaakt. Little Tommy mag zijn`journey` verder zetten op het Edinburgh Fringe Festival!`

 

The Great Downhill op TAZ

Groepsfoto Prijsuitreiking
20140806_TAZ2014_GreatDownhillofLittleTommy_c_BasielDeBrock_002_LR.jpg
20140806_TAZ2014_GreatDownhillofLittleTommy_c_BasielDeBrock_003_LR.jpg
20140806_TAZ2014_GreatDownhillofLittleTommy_c_BasielDeBrock_005_LR.jpg
20140806_TAZ2014_GreatDownhillofLittleTommy_c_BasielDeBrock_006_LR.jpg
20140806_TAZ2014_GreatDownhillofLittleTommy_c_BasielDeBrock_014_LR.jpg