ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Catch of theater.

Laureaat Jong Theater TAZ#2002

2013 Brussels Young Wrestling Style, De Spelers van de Ring
Rand
Café Koer 3

Café Koer wordt opnieuw de pleisterplek voor velen, voor een babbel, een pintje, een voorstelling.
Maar er is meer.
Piv Huvluv en Bruno Deneckere wijden Café Koer in.
Daarna volgen de hele week lang optredens en performances. 

Marijs Boulogne palmt samen met B.W.Y.S. (Brussels Young Wrestling Style) / S.V.D.R. (Spelers van de Ring) Café Koer in voor een waanzinnige trip!

Catch Op TAZ!

Catch voor kids: 15-17u (met pauzes)
Brussels Catch Club/Spelers van de Ring: 20u-23u (met pauzes)

Catch is een echte cultuur, een waarachtig universum, volkstheater, rijk en complex. 
Het is één van de oudste en meest universele sporten ter wereld …
Het bijzondere aan catch is de verhouding tussen de spelers, ze zijn geen tegenstanders maar partners. Ze brengen een levendig spektakel ergens tussen komedie, improvisatie, performance en stand-upcomedy.
De catchers zijn personages, ze dragen maskers en kostuums en hebben elk hun verhaal.
Het publiek speelt een bepalende rol, zij zijn als het ware artistiek directeur en bepalen de populariteit van de spelers en sturen zo mee het verhaal.
Een goede atleet zijn is niet genoeg, charisma en het kunnen verleiden van het publiek zijn het belangrijkste.

“In the masks, but also in the arena itself, you can smell the enchanting pheromones of humans who want to survive on the edge of the razor blade of life.
Here you can smell the danger of death melting together with ultimate fun.  
Nietzsche was probably right: a modern human is genuinely happy when in danger.”

- Marijs Boulogne

Dit project situeert zich in de continuïteit van deze rijke geschiedenis. Het is een multicultureel project dat een brug wil slaan tussen de continenten en intense ontmoetingen creëert tussen de verschillende catchscholen, tussen de `Catch Congolais` en de acrobatische ‘Lucha Libre’ uit Mexico.

Marijs Boulogne (Laureaat Jong Theater TAZ#2002) maakt, speelt, performt, presenteert. Ze studeerde in 2002 af aan het RITS. Ze schreef en regisseerde Voulez-vous poeper avec moi, Herzschmerz, Picknick!,Excavations, The Anatomy Lesson, Marzipan or Plexi en Who wants to be holy? Ze schreef, samen met Manah Depauw Love Zero Control, Good Habits and Endless Medication. Haar stukken werden meermaals bekroond en opgevoerd in vele landen.
Brussels Young Wrestling Style (school in Brussel) is catch op een educatief niveau. De Spelers van de Ring zijn een bonte verzameling oud-BYWS`ers en in Brussel aangewaaide catchers uit alle windstreken.
In het kader van Mexico 2010 speelden ze in de Bozar, sindsdien volgden vele optredens, zoals een 8 uur lange show op de Nuit blanche van Amsterdam vorig jaar, en op Manu Mundo in Boom dit jaar.

B.Y.W.S. krijgt steun van de Koning Boudewijnstichting.


MET: Crazy Joe, Incognito, Sheik Kamal, Spartacus De Menselijke Jaguar, Zotte Robinson, MJ Soldado, Colt Hermann, Taylor Buster ... and SHAOLIN SHOWMAN COLORADO
SCHEIDSRECHTER: Rudy
PRESENTATIE EN LIVEVERSLAGGEVING: Aphrodite