ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen/De vierde dag

2011 Uitgelezen aan Zee
Literatuur
Zeeheldenplein

Uitgelezen is het live boekenprogramma van Vooruit en De Morgen, een levendig boekenprogramma voor en door lezers, waarbij Bekende Vlamingen zich outen over hun literaire voorkeuren. Het vaste panel bestaat vanouds uit Fien Sabbe (moderator), Jos Geysels (voorzitter VFL, Minister van Staat) en Anna Luyten (journaliste De Morgen, Vrij Nederland). Dit panel ontvangt elke dag speciale gasten, samen houden ze twee boeken tegen het daglicht. Daarnaast krijgen schrijvers en muzikanten de kans een lezerspubliek recht in de ogen te kijken.

Marc Didden schrijft tijdens het festival elke dag een column voor Uitgelezen aan Zee, die je de dag erop kan lezen in De Morgen, op onze website en  in de dagkrant.

Speciale gasten:
Filip Joos: VRT sportcommentator, columnist
Peter Adriaenssens: kinder- en jeugdpsychiater
Intermezzo Jong Muziek: Tiny Legs Tim: jong muziek TAZ#2010
Muzikaal slotstuk: Kathleen Vandenhoudt: singer-songwriter, Pascale Michiels: zangeres en actrice (Flikken, Ons geluk)
                          

XY: Sandro Veronesi  

Op een wintermorgen worden drie inwoners van een afgelegen bergdorp geconfronteerd met elf zwaar verminkte lichamen. Niemand begrijpt wat er is gebeurd. De inwoners vallen ten prooi aan de media. Van eenvoudige getuigen worden zij de onvermoede hoofdfiguren ... 
Sandro Veronesi heeft zijn magnum opus geschreven: durf u eraan te snijden.” (Humo) 

Een mooie dag om te sterven: RJ Ellory

In 1984 Waren John Costello en zijn vriendin Nadia het slachtoffer van een seriemoordenaar. Alleen Costello overleefde de brute aanval. Hierdoor geeste- lijk beschadigd, weet toch niemand méér dan hij over seriemoordenaars.  “Een mooie dag om te sterven bevestigt moeiteloos zijn status als een van de meest vernieuwende thrillerauteurs van het moment." (De Standaard)