ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen/De tweede dag

2011 Uitgelezen aan Zee
Literatuur
Zeeheldenplein

UITGELEZEN AAN ZEE
Uitgelezen is het live boekenprogramma van Vooruit en De Morgen, een levendig boekenprogramma voor en door lezers, waarbij Bekende Vlamingen zich outen over hun literaire voorkeuren. Het vaste panel bestaat vanouds uit Fien Sabbe (moderator), Jos Geysels (voorzitter VFL, Minister van Staat) en Anna Luyten (journaliste De Morgen, Vrij Nederland). Dit panel ontvangt elke dag speciale gasten, samen houden ze twee boeken te het daglicht. Daarnaast krijgen schrijvers en muzikanten de kans een lezerspubliek recht in de ogen te kijken.

Marc Didden schrijft tijdens het festival elke dag een column voor Uitgelezen aan Zee, die je de dag erop kan lezen in De Morgen, op onze website en in de dagkrant.

Speciale gasten:
Els Dottermans
: film-, theater, tv-actrice
Bart  Moeyaert
: schrijver
Intermezzo Jong Muziek
: Maarten  Lingier: deelnemer Jong Muziek TAZ#2011
Muzikaal Slotstuk
: Ellen Schoenaerts: laureate Jong Muziek TAZ#2010, Simon Lensky

Boek op tafel:

100 X Annie
100 verhalen, versjes, fragmenten van Annie M. G. Schmidt (1911-1995)
Pluk, Jip en Janneke, Minoes en Floddertje.
Schmidt ontving als eerste (1965) de Staatsprijs voor kinder- en jeugdliteratuur. Haar oeuvre werd in 1987 beloond met de C. Huygensprijs.In 1988 kreeg ze de hoogste internationale prijs die er voor kinderboeken bestaat: de Hans Christian Andersenprijs.: Annie M.G. Schmidt

Audiofilm:  
Het derde huwelijk: Tom Lanoye
Maarten Seebregs is homo, levensmoe en terminaal ziek. Een volstrekt onbekende man vraagt of hij in ruil voor geld wil trouwen met diens Afrikaans lief ...

Tom Van Dyck (Van Vlees en Bloed, De Ronde ...) regisseerde deze `audiofilm` (met acteurs, geluidseffecten, muziek) van deze roman van Tom Lanoye.