ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen/De eerste dag

2011 Dandy Davy, Uitgelezen aan Zee
Literatuur
Zeeheldenplein

Uitgelezen is het live boekenprogramma van Vooruit en De Morgen, een levendig boekenprogramma voor en door lezers, waarbij Bekende Vlamingen zich outen over hun literaire voorkeuren. Het vaste panel bestaat vanouds uit Fien Sabbe (moderator), Jos Geysels (voorzitter VFL, Minister van Staat) en Anna Luyten (journaliste De Morgen, Vrij Nederland). Dit panel ontvangt elke dag speciale gasten, samen houden ze twee boeken te het daglicht. Daarnaast krijgen schrijvers en muzikanten de kans een lezerspubliek recht in de ogen te kijken.

Marc Didden schrijft tijdens het festival elke dag een, column voor Uitgelezen aan Zee, die je de dag erop kan lezen in De Morgen, op onze website en in de dagkrant.

Speciale gasten:
Lieve Blancquaert: fotografe
Nic Balthazar: tv-maker, filmregisseur
Intermezzo Jong Muziek: Dandy Davy, laureaat Jong Muziek TAZ#2010
Muzikaal Slotstuk: Corrie Van Binsbergen, muzikante, Schrijvers in Concert

Gitte: Kristien Hemmerechts
Gitte
woont met haar ouders en broers in een prachtig huis op een heuvel. Het gezin leeft in paradijselijke onschuld, tot de oudste zoon, Woud, waanbeelden krijgt over het verleden.
Kristien Hemmerechts was vanaf haar debuut een grande dame. (...) Niemand kan zich onze literatuur indenken zonder haar, en zonder de invloed die ze daarop al jaren uitoefent.’ (Torn Lanoye) 

Dat weet je niet: Jens C. Grøndahl
David en Ernrna zijn bij elkaar gebleven, maar nu wordt hun intimiteit bedreigd. Hun dochter Zoë heeft haar eerste expositie als kunstenaar en komt bij haar ouders langs met haar nieuwe vriend, een Pakistaan. David en Ernrna tonen zich niet geschokt, verontrust of afkeurend. Maar toch verandert het alles. 

“Een intrigerende en soms raadselachtig gecomponeerde roman." (NRC Handelsblad)