ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

La fanfare du Belgistan / Gablé

BXL Minuit

2011 La Fanfare du Belgistan, Gablé
Muziek
Station

Deze concerten kaderen in het luik E40:(cultuur)snelweg Brussel - Oostende

Les Ateliers Claus vierden net hun vijfde verjaardag. En voor de tweede keer al zijn ze te gast op TAZ, met BXL MINUIT. Een festivalletje in het festival, dat zich elk jaar verder ontwikkelt.
Les Ateliers Claus is en blijft in de eerste plaats een artistieke werkplaats.
BXL MINUIT is een weerslag van ontmoetingen/ vriendschappen met Brusselse en internationale artiesten. 

La Fanfare du Belgistan
Danse Absurde

Wat doet een mens zoal als de rede zoek is? Sommigen laten hun baard groeien, anderen maken muziek. Belgistan - Absurdistan één strijd.

Voor de van stijfheid vergrendelde deuren van de bewindvoerders, danst het volk zijn wilde, dwaze dans. Op het ritme van deze wereld, van Zigeuners, Maghrebijnen en Indiërs, van Moren en Turken en Zwaven. Laat de trompetten, de saxen, de tapan, guembri, karkabas, derbouka klinken! Dit is een nieuwe wereldorde!

Gablé
Muzikaal Bricolage Sprookje

Gablé mengt droge gitaarlijnen, elektronische samples en stemmen die van elders komen. Geen lange coupletten noch klassieke structuren voor deze groep afkomstig uit Caen. Het trio kiest resoluut voor korte stukken, met een voorkeur voor verbeelding en de plantrekkerij. De groep brengt een unieke mix van humor en muzikale creativiteit. Een bijzondere band die internationale belangstelling geniet. Wij noemen het graag `Folk Bricolage`... met stip een hoogtepunt op Eurosonic 2011!