ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Invsbl Ppl

Premiere

2011 Gustavo Thanks
Theater - Creatie voor TaZ
Ensorinstituut

Onder het leitmotiv `You`ve got this strange effect on me` stelde gastcurator Josse De Pauw een gevarieerd programma samen. Van repertoire, danstheater, muziektheater tot monoloog en hoorspel.

Deze voorstelling kadert in het project E40 (cultuur)snelweg Brussel - Oostende

"In onze cultuur besta je pas als je in beeld bent." (Daniëlle De Regt - VTi-Courant)

Gustavo Miranda vertrekt vaak vanuit herkenbare beelden in tijdschriften.
Hij focust op de typerende inhoud, maar daar blijft het niet bij. In Invsbl Ppl stelt hij die alomtegenwoordige beeldcultuur in vraag. Wat is de betekenis van de beelden die ons overspoelen? Kopieert het beeld ons of kopiëren wij het beeld? Invsbl Ppl bevraagt de mens achter het beeld door middel van een opeenstapeling van vervormde beelden. De acteurs/dansers worden proefkonijn, ze worden vermenigvuldigd, vervreemd, onzichtbaar ... Invsbl Ppl gaat om personaliseren ... als muzikale en visuele denkoefening.

Na studies journalistiek in Rio de Janeiro koos Miranda voor de podiumkunsten in een combinatie tussen praktijk en reflexie. In Belgie werkte hij al met Les Ballets C. de la B., Cie Soit/Hans van de Broek, KVS, Charleroi Danses ... Hij was dansdocent bij Impulstaz/Vienna, Sead/Salsburg, Tanzwerkstatt/Munchen, Nihon university/Tokyo.

Concept/Regie: Gustavo Miranda
Spel/Creatie: Marc Zinga, Ngane Ciss
Video: Cristoph Oertli.
Muziek: Luc Mishalle, Trevor Watts, Adama Drame, Rida Stitou
Sound: Jozef Devillé
Productie: Gustavo Thanks
Coproductie: TAZ#2011
Met steun van : Met-X Moving Music, WP De Pianofabriek, Beurschouwburg, CC Brueghel.
Dank aan: Idiz Bogam, alle muzikanten
Residenties: WorkspaceBrussels, KC Buda, KC Vooruit.


* try-out gratis voor Oostendenaars, 1 ticket p.p. (tickets enkel telefonisch of aan de balie te verkrijgen, niet online)