ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Classical With A Swing!

2011 I Due Quartetti
Muziek
Café Koer 2

Gastcurator Josse De Pauw stelde met het artistieke team van TAZ naast het theaterprogramma ook het muziekprogramma samen, gaande van klassiek, bigband, Bal Moderne tot zelfs film met livemuziek. Verder nodigde TAZ enkele ex-centrale gasten uit naar aanleiding van 15 jaar TAZ.

Van het klassieke operarepertoire en operettelied naar musical, tango, lichte jazz, met hier en daar een muzikale kwinkslag en een vleugje humor.

Lyrische sopraan Iris Luypaers (zie ook Een nieuw Requiem) voert je samen met haar ensemble I Due Quartetti op één en dezelfde avond mee door een uniek muzikaal landschap. Ze brengen werk van o.a. Gounod, Delibes, Rachmaninov, Piazzolla, Gershwin, Bellini, Legrand, Bill Evans, Rogers & Hammerstein e.a.

I Due Quartetti is geen `gewone` bezetting, maar verenigt twee totaal verschillende muzikale werelden: die van een klassiek strijkkwartet en die van een authentiek jazzcombo. Deze unieke mix tekent voor `een swing` waarvan een doorsnee klassiek concert normaal verstoken blijft.

Iris Luypaers behaalde in 2008 als enige Belgische sopraan de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Josse De Pauw over Iris Luypaers:
"Ik heb het soms moeilijk met operastemmen. Al te vaak zijn ze enkel nog stem, verliezen ze de zingende mens onderweg, alsof ze worden geproduceerd door een apparaat. Dat is anders bij Iris. Die goddelijke stem hoort bij die vrouw en dat zie je en dat hoor je, dat voel je."

I Due Quartetti:
Bart Van Caenegem: dirigent/piano.
Mark Steylaerts: viool.
Veronique Giles: viool.
Liesbeth De Lombaert: altviool.
Karel Steylaerts: cello.
Sabine Warnier: dwarsfluit.
Dieter Limbourg: saxofoon, klarinet.
Peter Verhaegen/Janos Bruneel: contrabas.
Toni Vitacolonna: drums.

2 sets van 40 minuten en 20 minuten pauze